National
Меню сайту
Розділи новин
Новини сайту [1]
Що у нас на сайті
Інші новини [5]
Новини про все інше
Новини світу [1]
Що у світі робиться
Головна » 2007 » Декабрь » 10 » Не стріляйте в минуле...
Не стріляйте в минуле...
21:31
Одним з перевірених ефективних засобів позбавити націю власного майбутнього є свідоме позбавлення її свого минулого. Наслідком національної амнезії стає національна анемія. Тож і вправляються зацікавлені структури в спробах подати українцям власну історію "як німець покаже". В даному випадку, проте, йдеться не про "німця". Кафедрою історії України історичного факультету Тернопільського Національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка видано «Курс лекцій з історії України» у 4 томах. Дане видання фактично фальсифікує українську історію і висвітлює її в кращих зразках радянської історичної науки.

Громадсько-політичне об’єднання «Українська справа» вийшло з ініціативою заборонити це ганебне видання. Це підтримали і ряд громадських організацій краю, які звернулися до голови обласної ради, голови облдержадміністрації та ректора педагогічного університету з відповідним зверненням, у якому, зокрема, підкреслюється:

"Автори намагаються підвести читача до думки, що тільки Комуністична партія (РСДРП, ВКП(б)), комсомол – послідовні борці за прогрес та права трудящих. Усі події трактуються односторонньо. Фактично відсутній аналіз подій і явищ нашої історії, а замість нього – намагання оббілити, вигородити злочини більшовиків та радянської влади. А що неможливо – замовчують. Так, наприклад, зовсім відсутня інформація про Крути, терор Муравйова у Києві, червоний терор тощо. А причини голодомору, на думку згаданих науковців, полягали у неправильній політиці окремих чиновників.

З подібною об’єктивністю висвітлено практично усі події української історії ХХ століття, зокрема Закарпатська Україна, діяльність ОУН-УПА та ін. А Українська незалежність подана так, що читач може побачити тільки проблеми і негативи. Створюється враження, що натхнення автори цього видання, науковці Тернопільського Національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка: Коріненко П.С. (керівник авторського колективу), Свідерський Ю.Ю., Окаринський В.М., Михальчук П.А., Куций І.П., Фартушняк А.К., Терещенко В.Д., Бармак М.В. та інші черпали у «Короткому курсі ВКП (б)».

Представники громадських організацій Тернопілля обурені тим, що в Тернополі працюють і викладають “науковці”, які навіть не намагалися як вчені пізнати правдиву історію України ХХ ст., а керуються в своїх уявленнях радянськими стереотипами. Ганебне видання «Курс лекцій з історії України» у 4 томах за редакцією Коріненка П.С. виглядає як усвідомлена дія спрямована на фальсифікацію української історії та підрив національної безпеки держави.

Підписанти звернення, серед яких Центр національного відродження, МНК, "Просвіта", Пласт, Спілка політв'язнів, КУН, звертаються до студентів історичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка з закликом бойкотувати заняття з історії, які викладають автори ганебного підручника. Тож спрацювала істина, що хто в минуле стріляє з пістолета, в того воно вистрілить з гармати.

Свої рецензії щодо цього видання вже зробили відомі науковці: професор Київського Національного університету ім. Т.Шевченка Володимир Сергійчук, кандидат історичних наук, доцент Київського Національного університету будівництва і архітектури Василь Деревінський, кандидат історичних наук, доцент Чернівецького Національного університету Нестор Мизак. Науковці критично оцінюють підходи авторів у висвітленні історичних подій і персоналій.

Громадсько-політичне об’єднання «Українська справа» вважає політичною та ідеологічною провокацією видання «Курсу лекцій з історії України» у 4 томах, яке побачило світ в рік, коли патріотична громадськість відзначала 100-ліття від дня народження Романа Шухевича і 65-ту річницю створення УПА.

Категорія: Інші новини | Переглядів: 5612 | Додав: patriot-ua | Рейтинг: 1.0/1 |
Всього коментарів: 3
3 zeploycle  
0
– Программисты со стажем профессионально и гарантированно по новейшей системе предоставляют услуги по взлому анкет vkontakte, odnoklassniki, сайтов знакомств, электронной почты и так далее.
– Также помогут вам вернуть забытый пароль либо взломанную анкету. Никаких предоплат! Оплата после предоставления вам доказательств выполненной работы!
– Доказательства любые: скриншоты, пересылка сообщений и многое другое!!
– Пароль остаётся прежним! Соблюдается полная анонимность и конфиденциально сть!
– Срок выполнения вашего заказа –——- от 20 минут! Обман полностью исключён!!

– Заказы принимаются в аську 637115037


Взломать в Контакте-Заказы принимаются в аську 637115037

2 Vicky  
0
These topics are so cnosfunig but this helped me get the job done.

1 Ульманас  
0
Очень понравилось, даже не ожидала.

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Декабрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Друзі сайту
AntonioR
Статистика

Онлайн всього 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

National © 2024 при використанні матеріалу поилання на наш сайт обов'язкове